Home /
Uw eerste dag

Uw eerste dag

De eerste dag bij uw nieuwe baan nadert. Het is heel normaal dat u benieuwd bent naar wat u te wachten staat en dat u zelfs nerveus bent. Met deze tips komt u de eerste dagen door.

Inlezen
Bekijk de website, zodat u de achtergrond van het bedrijf goed begrijpt, maar ook weet wat de visie is. Lees ook de omschrijving van uw baan nog eens door, zodat u precies weet wat er van u verwacht wordt.

Kleding
‘Dress to impress’ geldt zeker op de eerste dag. Trek een iets aan waarin u zich comfortabel en zelfverzekerd voelt. 

Open
Een glimlach op uw gezicht, geeft u een open indruk en maakt u benaderbaar. Zorg dat uw lichaamstaal ook positief is, vooral naar de mensen toe met wie u veel zult gaan samenwerken. Maak zo veel mogelijk oogcontact, zodat u zelfverzekerd en vriendelijk overkomt.

Nieuwe collega’s
Begroet iedereen die u tegenkomt in het gebouw en stel u meteen voor. U maakt goede sier door de namen van uw collega’s te onthouden. De beste manier om dit te doen is door hun naam te herhalen wanneer u ze ontmoet: ‘Hallo Kees, ik ben Pieter.’ Complimentjes doen het altijd goed, evenals vragen hoe het met ze gaat en wat zij precies doen binnen het bedrijf.

Vragen
Het is normaal dat u niet alles weet, vooral tijdens uw eerste dagen. Wees dus vooral niet bang om vragen te stellen. Aan zowel uw collega’s als uw meerdere. Op deze manier voorkomt u onnodige fouten en lijkt u iemand die zijn werk serieus neemt.

Goede start
Als u meteen op uw eerste dag met goede gewoonten begint, heeft u daar voor de lange termijn iets aan. Dat betekent 10 minuten voor het begin van de werkdag aankomen, maar ook u collegiaal opstellen. Dat betekent niet meedoen aan spelletjes en roddels. Neem tijdens uw eerste weken alleen verlof als het echt nodig is; u wilt immers graag laten zien dat u een harde werker bent. Vraag ook regelmatig om feedback van uw leidinggevende, zodat u weet wat hij waardeert en wat nog verbeterpunten zijn.

 

 
 

Pagina's:

Heeft u nog vragen?

U kunt ons bellen
Telefoon:
+32 (0) 78 48 50 90
... of we bellen jou
of u mailt ons