Tips!

Om u zoveel mogelijk te helpen bij het sollicitatieproces, hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet. Vanaf het schrijven van uw eerste cv tot aan uw eerste werkdag hebben wij overzichtelijke factsheets voor u. 

 

De motivatiebrief

Volgende stapEen goed cv schrijven

Motivatiebrief

 

 

Volgende stapEen goed cv schrijven

Uw LinkedIn-profiel

LinkedIn is een handige tool als u op zoek bent naar een nieuwe baan: u kunt informatie zoeken over potentiële werkgevers, maar het vertelt bedrijven ook meer over uzelf. Hoe kunt u LinkedIn het beste inzetten tijdens de sollicitatieprocedure?

Hoe ziet een goed profiel eruit?
Uw LinkedIn-pagina geeft weer wie u bent en wat u heeft gedaan. Het is vergelijkbaar met een cv. Zorg dus dat uw LinkedIn volledig en up-to-date is. Om het nog completer te maken, kunt u (oud)collega’s, uw manager, studiegenoten, klanten of business partners vragen om een recommendation voor u te schrijven. Dit kunt u zien als een informele referentie die weergeeft waarom iemand met u zou moeten samenwerken (of in dit geval u in dienst zou moeten nemen). Een professionele foto maakt ook onderdeel uit van een goed LinkedIn-profiel. Het liefste is dit een foto van uw gezicht, zoals een pasfoto. Nog leuker is een foto van u in uw werkomgeving.

Hoe kunt u LinkedIn inzetten?
Zoek collega’s, ex-collega’s, managers, studiegenoten, business partners en anderen met wie u tijdens uw werk of studie te maken hebt gehad. Ten eerste blijft u op de hoogte van waar zij zitten, maar ook bijvoorbeeld van jobs die worden gepost. Bovendien heeft LinkedIn meer functionaliteiten als u meer dan 500 connecties hebt. Als u niet wily dat iedereen kan zien aan wie u gelinkt bent, kunt u de zichtbaarheid van uw connecties uitzetten. Gedeelde contactpersonen ziet u overigens wel altijd. U kunt verder bedrijven volgen, maar ook voorbereiden op een sollicitatiegesprek door op LinkedIn over het bedrijf te lezen en de profielen van werknemers te bekijken. Waar hebben zij gewerkt, wat hebben zij gestudeerd? Altijd goed is om het profiel van uw gesprekspartner goed te bekijken. Wellicht hebben zij dezelfde interesses als u? Dit is een mooie ijsbreker! Ook kunt u zien of u wellicht dezelfde mensen kent. Als deze persoon een positieve indruk van u heeft is het een goed idee deze naam te laten vallen tijdens het gesprek. Door lid te worden van professionele groepen kunt u discussies opstarten en volgen. Dit wekt ook de indruk dat u ontwikkelingen in de branche volgt.

Wat u niet moet doen
Het is een professioneel netwerk, gebruik het dus niet zoals u uw Facebook zou gebruiken. Dat betekent dat uw statusupdates liever niet gaan over hoe veel u in het weekend hebt gedronken, maar wel over branchegerelateerde onderzoeken, relevant nieuws of wat u op het werk aan het doen bent. U kunt uw Twitter account koppelen aan uw LinkedIn-account, maar u kunt ook kiezen voor de optie om alleen de berichten met #IN op uw LinkedIn account te laten verschijnen. Dit is vaak een betere optie, omdat mensen het irritant vinden als ze elke 5 minuten alleen uw Twitter updates op hun LinkedIn homepage zien.

Ontslag nemen - Voorbeeld Ontslagbrief

Bonque Ontslagbrief

 

Pagina's:

Heeft u nog vragen?

U kunt ons bellen
Telefoon:
+32 (0) 78 48 50 90
... of we bellen jou
of u mailt ons