Home /
Ontslag nemen

Ontslag nemen

U heeft een nieuwe baan! Maar ook nog een oude. Hoe pakt u uw ontslag bij uw huidige werkgever aan?

De eerste stappen
Allereerst vraagt u een gesprek aan met uw directe leidinggevende waarin u uw ontslag aankondigt. Bereid u hier goed op voor door de opzegtermijn te achterhalen, maar ook door bijvoorbeeld te bedenken wat u als redenen gaat aandragen. Probeer niet emotioneel te worden en geen persoonlijke problemen tussen uzelf en de werkgever aan te dragen. U wilt immers graag dat hij u een positieve referentie geeft! Carrièrekansen, uitdagingen binnen de nieuwe baan en reistijd zijn goede redenen om aan te dragen.

Ontslagbrief
Wees erop voorbereid dat uw werkgever u een tegenbod kan gaan doen. Bedenk goed van tevoren of u voor meer geld of andere voorwaarden binnen het bedrijf zou willen blijven. U hoeft ook niet meteen te beslissen! Ook zal uw baas u vragen gaan stellen, dus wees hier ook op voorbereid. Bereid korte en duidelijke antwoorden voor en probeer zelfverzekerdheid uit te stralen, maar maak het geen welles-nietes spelletje. Als u het persoonlijke gesprek hebt afgerond, maakt u een formele ontslagbrief. Hier staat in ieder geval het volgende in: naam en adres van de organisatie waarvoor u werkzaam bent, uw functietitel, de mededeling dat u ontslag neemt, vanaf wanneer u niet meer werkzaam zal zijn bij het bedrijf, uw volledige naam en adres, handtekening, datum en plaats. Uw brief kunt uhet best aangetekend versturen en bewaar ook het verzendbewijs goed. Zo kan er nooit verwarring ontstaan.

Het vervolg
Het is belangrijk om de zaken goed achter te laten en op een zo net mogelijke manier te regelen. U weet maar nooit wanneer u elkaar weer tegenkomt; een slechte naam in de markt heeft u zo en u verkrijgt graag een positieve referentie. Probeer u dus zo coöperatief op te stellen door aan te bieden mee te zoeken naar een vervanger of deze in te werken. Bedank uw baas ook voor de mogelijkheden en vraag hem een referentie voor u te schrijven. Als alles rond is, is het ook verstandig om uw directe collega’s in te lichten en eventueel ook hen om een referentie te vragen.

Wat u beter niet kunt doen
Alleen als de situatie al geëscaleerd is, is alleen een brief sturen, zonder verdere uitleg aan uw leidinggevende een goed idee. In andere gevallen, hoe vervelend het gesprek ook gaat zijn, niet. België is klein, dus een slechte naam gaat snel rond.

VOLGENDE STAP: Uw eerste dag

 

 
 

Pagina's:

Heeft u nog vragen?

U kunt ons bellen
Telefoon:
+32 (0) 78 48 50 90
... of we bellen jou
of u mailt ons