Home /
Het aanbiedingsgesprek

Het aanbiedingsgesprek

Bij een nieuwe baan is het natuurlijk fijn als u financieel ook een stapje omhoog maakt. Bonque helpt u hierbij. 

Het bod
Bedenk van tevoren wat uw ideale salaris zou zijn en wat het minimale is. Als er een bod wordt gedaan door de werkgever, is het niet perse nodig om te onderhandelen. Ga er niet al meteen vanuit dat wat het bod ook is, het te laag zal zijn. Denk goed na of dit een acceptabel bod is. Onderhandelen puur om het onderhandelen laat u juist onprofessioneel overkomen. Bij het bepalen van uw salaris kijkt de werkgever naar uw kwaliteiten. Heeft u alle kwaliteiten die nodig zijn voor het uitoefenen van deze baan of zelfs iets meer? Bovendien is uw vorige salaris een belangrijke richtlijn. Werkgevers weten dat men niet graag inlevert en dat men idealiter zelfs iets meer gaat verdienen. Ook uw trackrecord en opleidingsniveau spelen mee, en natuurlijk de salarissen van de collega’s. 

Voorbereiding
Ga niet onderhandelen voordat u weet dat u de kandidaat bent die het bedrijf wil aannemen. Als er nog andere kandidaten in de running zijn, is het geen goed idee om er al over te beginnen. Als u de laatste kandidaat bent, bepaalt u uw marktwaarde alvorens te beslissen of u wilt onderhandelen. Dit kan u onder meer doen door met anderen in de branche te praten. Uw laatste salaris is ook een indicatie; verwacht dus niet dat u ineens tientallen procenten op maandbasis omhoog gaat. Tijdens het gesprek wordt u niet emotioneel en blijft u kalm. Kom met feiten en uw prestaties tot dusver. Uw werkgever zal niet al uw eisen inwilligen; bedenk dus wat voor u de belangrijkste en doorslaggevende voorwaarden zijn. 

Secundaire voorwaarden
Is er financieel geen ruimte bij het bedrijf als het om salaris gaat, omdat het bijvoorbeeld een scheve verhouding bij de andere werknemers zou veroorzaken of vindt u zelf andere voorwaarden belangrijker? Dan kan het zinvol om over secundaire voorwaarden te onderhandelen. U kunt daarbij denken aan pensioen, het ‘nieuwe’ werken, een auto, vergoeding voor het openbaar vervoer, reiskostenvergoeding, betaald overwerken, opleidingsbudget, kinderdagverblijf, bonussysteem, 13e maand, sportfaciliteiten, bedrijfslunch, verlofdagen, vakantiedagen en ziektekostenvergoeding. Bovendien kunt u ook onderhandelen om een contract voor onbepaalde tijd in plaats van een (half)jaarcontract.

Andere tips
Een werkgever wil graag blije werknemers, dus niet iemand die ontevreden is met zijn salaris en die dus ook binnen een paar maanden kan overstappen naar een beter betalend bedrijf. Aan de andere kant kan hij ook geen scheve verhoudingen creëren ten aanzien van huidige werknemers en u dus veel meer betalen dan hen. Het is goed om over uw salaris te onderhandelen, maar drijf het niet op de spits!


VOLGENDE STAP:
Ontslag nemen

 

 
 

Pagina's:

Heeft u nog vragen?

U kunt ons bellen
Telefoon:
+32 (0) 78 48 50 90
... of we bellen jou
of u mailt ons