Home /
Blog /
Zo weet je dat je sollicitatiegesprek niet goed ging

Zo weet je dat je sollicitatiegesprek niet goed ging

vrijdag 4 november 2016

selectie

  •  
  •  
  • Marieke Knippers

Selectie

Een sollicitatiegesprek is altijd spannend. Hoe zelfverzekerd je ook bent en hoe goed je uitgangspositie voor de nieuwe job ook is, het gaat altijd om een beoordeling van jou als persoon. Soms loop je met een goed gevoel de interviewruimte uit en weet je dat je het beste van jezelf hebt laten zien. Maar soms weet je het gewoon niet; was het de starre reactie van de interviewer, of kwam je echt niet over zoals je over wilde komen? 

Er bestaan enkele zaken waaraan je zou kunnen zien dat je sollicitatiegesprek niet verliep zoals je voor ogen had. Gebruik ze in je voordeel: herken je je in veel van de onderstaande punten, dan zijn er misschien nog manieren om de eerste indruk die je hebt achtergelaten te verbeteren. Zie je jezelf er niet in terug? Misschien heb je dan een prima gesprek gevoerd en liet je zelfvertrouwen je gewoon even in de steek.  

Distraction
1. De interviewer is er niet helemaal bij met z'n gedachten

Er kunnen natuurlijk vele persoonlijke redenen zijn die ervoor zorgen dat een recruiter, HR-medewerker of manager afgeleid is. Over het algemeen kunnen we echter stellen dat wanneer jij zijn of haar aandacht niet vast kunt houden, je geen bijzonder goede indruk hebt gemaakt. Je alarmbellen mogen helemaal afgaan als hij of zij uitgebreid de tijd neemt om een binnenkomend telefoontje te beantwoorden. 

 

2. Je krijgt alleen maar simpele vragen

 

Misschien ben je opgelucht dat je geen lastige kwesties hebt moeten behandelen, maar meestal is het geen goed teken als er alleen maar makkelijke vragen worden gesteld. Is de persoon in kwestie echt geïnteresseerd, dan zal hij of zij je willen testen en tot op de bodem uit willen zoeken hoe jij als persoon in elkaar zit.
 

Et cetera


3. Er vindt geen dialoog plaats

De interviewer stelt een vraag en jij geeft antwoord. Vervolgens wordt er wederom een vraag gesteld en geef jij opnieuw antwoord. Er is geen sprake van echt dynamische persoonlijke interactie, maar het gesprek veranderd in een soort kruisverhoor. In de beste sollicitatiegesprekken worden er onderlinge raakvlakken ontdekt en van persoon tot persoon connecties gemaakt.


4. Er wordt niet gevraagd wanneer je kunt beginnen

 

Je staat buiten na je sollicitatiegesprek en je realiseert je dat de interviewer helemaal niet heeft gevraagd per wanneer je kunt starten. Dit is echt een slecht teken: als deze persoon een toekomstperspectief voor jou ziet binnen het  bedrijf, zal hij zeker en vast over de vervolgstappen na hebben gedacht. Wordt er dus niet gevraagd per wanneer je de organisatie zou kunnen komen versterken, dan zijn de kansen dat je wordt aangenomen vrij klein. Niet nihil, maar wel klein.


Money

5. Over je salaris wordt niet gepraat


Als een werkgever echt geïnteresseerd is, zal de interviewer tijdens het sollicitatiegesprek te weten willen komen of je betaalbaar bent. Vragen naar een salarisindicatie is dus een teken van oprechte interesse.  Wordt de vraag niet gesteld, dan zou het kunnen dat die belangstelling ontbreekt.
 

6. Het gesprek eindigt eerder dan verwacht


Meestal krijg je van tevoren een indicatie van de duur van je sollicitatiegesprek. Gebeurt dit niet, vraag daar dan naar. Als het gesprek vervolgens veel eerder stopt dan de vooraf gegeven tijdsindicatie, kan dat betekenen dat je de interviewer bent kwijtgeraakt voordat de gehele procedure is afgerond. Het zou ook kunnen dat je jezelf in zeer korte tijd heel overtuigend hebt gepresenteerd, maar vaak is dat niet het geval. 


Footsteps 

7. De vervolgstappen na het sollicitatiegesprek worden niet besproken


Dikwijls wordt jouw lot niet in een enkel gesprek bepaald. De meeste werkgevers plannen meerdere afspraken in met kandidaten en het getuigt van stijl om alle deelnemers in te lichten over de verschillende onderdelen van het sollicitatieproces. Wordt er helemaal niet uitgelegd wat de vervolgstappen zijn, dan kan het zijn dat de interviewer überhaupt niet van plan is je uit te nodigen voor een volgende ronde. 

Ging je gesprek écht zo slecht?


De meeste mensen zijn zich erg van zichzelf bewust tijdens én na een sollicitatiegesprek, het is dus niet raar om je wat onzeker te voelen over je prestaties. Heb je geen echte aanwijsbare reden om je slecht te voelen over je gesprek, doe dat dan ook niet en handel er al helemaal niet naar. Onnodige verontschuldiging kan negatieve gevolgen hebben voor je eigen kansen.

Game over  

Damage control


Heb je het echt verpest? Dan zijn er verschillende manieren om jezelf na een beroerd sollicitatiegesprek te redden van absoluut gezichtsverlies. Als je de baan zeer graag wilt, zorg er dan altijd voor dat je zelf contact opneemt met het bedrijf en wacht niet af tot je afgewezen wordt. Wees eerlijk, maar overdrijf het niet: verontschuldig je voor de dingen die specifiek fout gingen en vraag om een tweede gesprek. Verontschuldig je echter nooit voor het totale gesprek.

Een ludieke manier om weer in contact te komen is door een thank you note te versturen na het gesprek: dat kan via mail of, nog persoonlijker, handgeschreven via de post. Het bedankbriefje is erg gebruikelijk in Amerika, maar nog niet in België. Daardoor kom je verrassend uit de hoek en toon je nogmaals je oprechte interesse in het bedrijf en de functie. Niet geschoten is altijd mis! 

Artikelen die je waarschijnlijk ook interessant vindt

 

 

 

 

 

 
Terug naar overzicht
 
 
Terug naar overzicht

Heeft u nog vragen?

U kunt ons bellen
Telefoon:
+32 (0) 78 48 50 90
... of we bellen jou
of u mailt ons